americancivilwar

Wat is reenactment?

Re-enactment of living history (levende geschiedenis)

Re-enactment is strikt gesproken het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen, meestal op de plaats waar deze oorspronkelijk plaatsvonden, door deelnemers in historisch kostuum. De authenticiteit van aankleding van de deelnemers (kostuums en gebruiksvoorwerpen) is niet altijd even strikt als bij levende geschiedenis, doordat de demonstraties vaak behalve educatief vaak ook recreatief bedoeld zijn.
Wij van het 6th Alabama Regiment neigen meer naar de living history te gaan doordat wij een strenge authenticiteit bewaken op zowel onze kostuums, als op onze omgeving waar wij met onze uitbeelding verblijven.
Is in de re-enactment een moderne slaapzak eventueel gebruikelijk omdat men in een tent “het toch niet ziet”, dan gaan wij verder door algeheel moderne spullen en objecten te weren in ons uitbeeldingsterrein.
Dit terrein kan varieren van enkele vierkante meters tot enkele vierkante kilometers. Daarbuiten kunnen hedendaagse auto’s, bezoekers, gebouwen en andere objecten aanwezig zijn.
Het is ook met living history helaas niet altijd mogelijk dit op een 100% authentieke basis te doen, aangezien de moderne wet bv voorschrijft dat er plekken aangewezen zijn met brandblussers of uitgangsbordjes om maar wat te noemen.
Het streven naar een 100 % beleving in de authenticiteit is en blijft wel één van de belangrijkste doelstellingen binnen onze werkgroep 6th Alabama Regiment. Dankzij deze instelling mogen wij met trots zeggen dat wij één van de meest vooruitstrevende groepen zijn die in Europa deze periode van de Amerikaanse Geschiedenis uitbeeldt.